Followers

Monday, December 28, 2009

mode: BeST Programme..under biotechcorp...

Biotechnology Entrepreneurship Special Training (BeST) Programme

BeST is a six-month intensive and structured retooling programme for graduates from all disciplines wishing to enter the biotechnology industry and other related industries in general.

BeST combines classroom-based instruction, laboratory work and industry internship. The programme is aimed at equipping the graduates with essential skills and knowledge for entry-level positions within biotechnology companies or biotechnology-related companies.

This Programme aims :

  • To enhance the knowledge and skills of graduates in technical, communication/ language and business/ entrepreneurship areas.
  • To match the knowledge and skills of graduates with the competencies required by biotechnology industry.
  • To give unemployed graduates relevant "real world" skills as well as industry experience and exposure.



skrg neh aku under programme neh la...

best nama dia so it also best....
hahahaha

Sunday, September 20, 2009

NuR KaSih...laGI...ANd Lagi...


Citer NeH AdER 26 Episode
SeTIAp JUmAAt..

KaT Tv3...
Skrg episode 18...
AkU nAK Upload OST dia tapi TaK reti...
Yg PeeeeeNTing..
ciTer NeH SeMua BeST...

SInopsiS SikiT>>>


Story about two brothers; Aidil the good boy and Adam the bad boy. Aidil went to Cairo, Egypt and Adam went to Sydney, Australia to further their study. Their father, Ustaz Hassan fell sick and will be dead in two months, so they came home to be with him, for the last time. Before he died, the father wants to see his sons get married so he asked Aidil, if he has anyone in his mind. Aidil told his father about Nur Amina, and the father made a cruel decision when he proposed Nur Amina for Adam (As expected. He wants the good wife to change Adam's bad behaviour since he failed to do so before). Adam has a girlfriend in Australia; Katrina, and Nur Amina wants to further her study, so both of them didnt want to get married. But Hajah Khadijah advised Adam to respect father's last wish, and since Nur Amina is a cute good girl who obeys her parents, they finally got married. Then Adam went back to Australia, leaving Nur Amina (He's so stupid, I rather choose Nur Amina than that old-looking Katrina. She's a cute hottie =P). What will happen to them? Dont forget to watch this at TV3 every Friday, 9pm.





NuR KaSih...



drama masyuk...
aku mmg agak layan drama melayu

tapi aku raser drama nur kasih neh best...
more islamik...

lakonan

nur: tiz
adam :remy ishak
aidil:fiz fairuz

pelakon utama la.....
maklumat lanjut rujuk TV3....
tapi tgk la drama neh...

lima bintang.....

Lirik OST Nur Kasih.

Lewat ini ku rasakan
Kasih kian ku dambakan
Resah hati yang ku pendam
Pada takdir dan harapan
Detik waktu dan suratan
Siapa tahu ketentuan
Ku mencari cahayanya
Dalam bayang kegelapan
Nur kasih
Nur kasih

Nasib hidup dan pilihan
Lain untuk setiap insan
Melayarkan perjalanan
Dalam maya kesamaran
Nur kasih
Nur kasih

Aku kembali kerana masih
Mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi
Nur kasih
Nur kasih
Ya ..ooh nur kasih
Nur kasih

Nur kasih
Nur kasih
Aku kembali kerana masih
Mencari yang hakiki
Sinar pasti
Janji suci yang abadi
Nur ooh.. ya kasih
Oh nur ya nur kasih







SeLamaT HaRi RaYA...

Selamat hari raya ....

PaDA SEmua YG MENGeNAli diri INi...

Dak smaB...
my old friend...
raja..
kasyfi..
zulkur..
adlin ..
emi...

sorry jrg contact korang...

dak matrik Penang..
especially H5P4

hayat
zola..
reza..

lama sgt tak jumpa..

and lastly...

dak usm...
especially bio...
azmir
rempit..
bad..
mar..
victor
acip...
syafik..
mad lut..
topek..
dan semua la rami sgt

and to my supervisor
DrWan maznah Wan omar

and lovely senior and sister
kak masdialily
kak awin
kak mariah
abdullah
kak haina

selamat hari raya maaf zahir batin

Saturday, September 5, 2009

ramadhan ...

ramadhan ...masuk hari k 15 dah..sekejap jer
nak abis dah pun tak lama lagi..
bila la aku nak meraser sedih bila ramadhan nak abis...
yg sepatut kita raser sedih
raser rindu nak jumpa ramadhan lagi..

>>>>>>
dikesempatan Ramadhan ni

aku nak minta maaf kepada semua yg mngenali nasrul asyraf ariffin

maaf skranya tkasar bahasa

maaf skranya melukakan hati dan prasaan

maaf sekiranya hamba Allah yg hina ini tidak berlaku adil thdp diri kalian

aku doakan kalian, bahagia hngga ke anak cucu, n akhir hayat dgn org y tercnta

salam ramadhan

dari hamba Allah y serba kekurangan ini



P/S: harap impian aku nak smbg belaja tercapai...
aku rindu usm
aku rindu penang...
all my friend..........

Tuesday, August 4, 2009

Friday, July 31, 2009

hello lama tak update

skrg dah masuk dekat 3 bulan habis belaja...
still tanam anggur
ader blog malas update baca blog org suka la hahaha
ke la
nak update last punyer post slow...

Wednesday, January 7, 2009

my new favourite song....

buckface situasi..


Diskriminasi menjatuhkan aku
Reputasi kini menjadi bisudan aku ,
ku layudisitu
Mengharapkan sesuatu yang baruitulah impian aku

C/O
Dan bila kau menghilang
Musnah la, musnah impian
tuk menggapai bintang
terangi hidup ku
Ku mahu kau tahu
engkaulah, destinasikudalam ingatanku
.. oh oh oh…
Kerana diri ini tak daya lagi

menempuh hidup yang ku temui
dan aku , ku tunggu ..
oh oh ohdisitu
Mengharapkan sesuatu yang baru

itulah impian aku

Friday, January 2, 2009

kami insan lemah...

*semua manusia inginkan kesempurnaan..

*semua manusia suka kepada kesempurnaan..

*semua manusia tidak meminta dijadikan tidak sempurna

*semua manusia tidak pernah puas atas aper yg mereka perolehi..

*semua manusia ader hati n perasaaan ,ader raser untuk disayangi, ader raser untuk dihargai,ader raser supaya kehadiran dirinya dihargai..

*semua manusia ader hati n perasaan mudah terguris ,mudah terluka, dengan kata 2 manusia ..

*semua manusia tidak suka dihina ,dipandang sebelah mata,dilukakan

*bukan semua manusia sempurna...

*hargailah semua org yg berada berhampiran kita,yg mengambil berat tentang kita ,sentiasa membantu kita,sentiasa berada disamping kita...

*terima kelebihan n kekurangan dirinya, lengakapi hidupnya, berikannya perhatian ,kasih sayang, pedoman hidup,supaya dirinya lebih menghargai hidupnya,gembira dgn hidupnya n berusaha memperbaiki dirinya dari semasa ke semasa ,mungkin dapat menambah keimanan raser bersyukurnya kepada allah swt...

*kerana mungkin keadaan lebih memihak pada kita skrg,kerana hari ini hari kita ,mana tahu esok lusa mereka pula kan membantu kita ,hidup sukar dijangkakan mugkin skrg kita sempurna dimata kita namum mana tahu allah menguji kita ,tarik nikmat yg ader pada kita sekelip mata, maser tu kitar baru tau langit tinggi ke rendah,maser tu baru kiter menyesal mempersiakan org yg sentiasa mgambil berat tentang kita ,yg sudi melayan kerenah kita ,yg tak jemu memberi nasihat, yg sentiasa mengorbankan masa n segalanya untuk memastikan kita gembire ,terhibur n menemani kita dikala sunyi, sanggup bersusah payah kerana kita...

* masih belum terlambat untuk kita berubah ,sesungah kita insan yg lemah sentiasa lupa pada kenikmatan yg kita kecapi..

* ya allah aku hamba mu yg lemah amppunkan segala dosa ku seseungguhnya aku tidak sedar aper yg aku lakukan menguris , menyebabakan org yg ader disekeling ku

*amin.....

Thursday, January 1, 2009

almost 3 tahun kat UsM










hari hari Ku








FiRst YeAr....(2006-2007)




time neh mula 2 masuk usm,tak la suka sgt dpt course neh sbb hrp dpt course lain tapi mmg mintak bidang bio semua...terima jer la




first masuk mmg blur cara nak pilih subjek ,unit ..ambik pun ikut kwn......




tapi first year mmg best....




maser tu tak rapat lagi nagn ramai org...




tapi kitorg budak laki senang jer...




senang bergaul, geng ramai2 ...




kitoarang neh jenis aktif ,so first kitorg join hari interaksi bio time tu tak la ramai org sgt join tapi boleh tahan best gak la,guna kod rahsia cari tmpt kat school bio huhu penat..buat menara kertas la...
lepas tu kitorg join explorasi muka head muka sama jer yg join ......
sebelah neh gambar maser explorasi muka suci jer semua heee freshee la katakan ..haahha



sgt best...




happening...




byk kenal dak bio lepas tu....




time neh la hp rosak sbb masuk air laUT




exicted nak tgkp ikan belacak...




heeee




mmg best la explorasi tu ...




after explorasi dah mula rapat ngan dak laki semua...




time first mmg best kitorg semua takde kenderaan ...




semua naik bus....




abis kelas jer gi makan kat subaidah...




ramai 2




penuh meja panjang...




belaja pun duk ramai 2 sekali....
kitorg nyer bilik pun dekat 2 time tu...
buat assigment pun semua kongsi2






last activity time first year kitorang g muka head sbb ader amali...



best la g buat amali....



happening kat cna 4 hari



mcm 2 buat kat cna



tgkp ikan guna pukat tarik



semua best 2



heeeee



raser nak ulang balik time 2...
nmpk seseor dak neh...






last day buat bbq.........



n tinggal kan kennagan first year kitorg yg paling manis kat ctu.....



sbb bukak sem baru dah masuk 2nd year....







tahun baru.....

hari ni dah tahun 2009
*projek tak siap lagi
*start sem baru
*belaja critical thingking=blurrrrrrrrr@#%
*nak balik umah...
*duit takde ....
*final year +last sem=sedih ker
*impian tak jadi kenyataan....
*wondering about someone