Followers

Wednesday, January 7, 2009

my new favourite song....

buckface situasi..


Diskriminasi menjatuhkan aku
Reputasi kini menjadi bisudan aku ,
ku layudisitu
Mengharapkan sesuatu yang baruitulah impian aku

C/O
Dan bila kau menghilang
Musnah la, musnah impian
tuk menggapai bintang
terangi hidup ku
Ku mahu kau tahu
engkaulah, destinasikudalam ingatanku
.. oh oh oh…
Kerana diri ini tak daya lagi

menempuh hidup yang ku temui
dan aku , ku tunggu ..
oh oh ohdisitu
Mengharapkan sesuatu yang baru

itulah impian aku

Friday, January 2, 2009

kami insan lemah...

*semua manusia inginkan kesempurnaan..

*semua manusia suka kepada kesempurnaan..

*semua manusia tidak meminta dijadikan tidak sempurna

*semua manusia tidak pernah puas atas aper yg mereka perolehi..

*semua manusia ader hati n perasaaan ,ader raser untuk disayangi, ader raser untuk dihargai,ader raser supaya kehadiran dirinya dihargai..

*semua manusia ader hati n perasaan mudah terguris ,mudah terluka, dengan kata 2 manusia ..

*semua manusia tidak suka dihina ,dipandang sebelah mata,dilukakan

*bukan semua manusia sempurna...

*hargailah semua org yg berada berhampiran kita,yg mengambil berat tentang kita ,sentiasa membantu kita,sentiasa berada disamping kita...

*terima kelebihan n kekurangan dirinya, lengakapi hidupnya, berikannya perhatian ,kasih sayang, pedoman hidup,supaya dirinya lebih menghargai hidupnya,gembira dgn hidupnya n berusaha memperbaiki dirinya dari semasa ke semasa ,mungkin dapat menambah keimanan raser bersyukurnya kepada allah swt...

*kerana mungkin keadaan lebih memihak pada kita skrg,kerana hari ini hari kita ,mana tahu esok lusa mereka pula kan membantu kita ,hidup sukar dijangkakan mugkin skrg kita sempurna dimata kita namum mana tahu allah menguji kita ,tarik nikmat yg ader pada kita sekelip mata, maser tu kitar baru tau langit tinggi ke rendah,maser tu baru kiter menyesal mempersiakan org yg sentiasa mgambil berat tentang kita ,yg sudi melayan kerenah kita ,yg tak jemu memberi nasihat, yg sentiasa mengorbankan masa n segalanya untuk memastikan kita gembire ,terhibur n menemani kita dikala sunyi, sanggup bersusah payah kerana kita...

* masih belum terlambat untuk kita berubah ,sesungah kita insan yg lemah sentiasa lupa pada kenikmatan yg kita kecapi..

* ya allah aku hamba mu yg lemah amppunkan segala dosa ku seseungguhnya aku tidak sedar aper yg aku lakukan menguris , menyebabakan org yg ader disekeling ku

*amin.....

Thursday, January 1, 2009

almost 3 tahun kat UsM










hari hari Ku








FiRst YeAr....(2006-2007)




time neh mula 2 masuk usm,tak la suka sgt dpt course neh sbb hrp dpt course lain tapi mmg mintak bidang bio semua...terima jer la




first masuk mmg blur cara nak pilih subjek ,unit ..ambik pun ikut kwn......




tapi first year mmg best....




maser tu tak rapat lagi nagn ramai org...




tapi kitorg budak laki senang jer...




senang bergaul, geng ramai2 ...




kitoarang neh jenis aktif ,so first kitorg join hari interaksi bio time tu tak la ramai org sgt join tapi boleh tahan best gak la,guna kod rahsia cari tmpt kat school bio huhu penat..buat menara kertas la...
lepas tu kitorg join explorasi muka head muka sama jer yg join ......
sebelah neh gambar maser explorasi muka suci jer semua heee freshee la katakan ..haahha



sgt best...




happening...




byk kenal dak bio lepas tu....




time neh la hp rosak sbb masuk air laUT




exicted nak tgkp ikan belacak...




heeee




mmg best la explorasi tu ...




after explorasi dah mula rapat ngan dak laki semua...




time first mmg best kitorg semua takde kenderaan ...




semua naik bus....




abis kelas jer gi makan kat subaidah...




ramai 2




penuh meja panjang...




belaja pun duk ramai 2 sekali....
kitorg nyer bilik pun dekat 2 time tu...
buat assigment pun semua kongsi2






last activity time first year kitorang g muka head sbb ader amali...



best la g buat amali....



happening kat cna 4 hari



mcm 2 buat kat cna



tgkp ikan guna pukat tarik



semua best 2



heeeee



raser nak ulang balik time 2...
nmpk seseor dak neh...






last day buat bbq.........



n tinggal kan kennagan first year kitorg yg paling manis kat ctu.....



sbb bukak sem baru dah masuk 2nd year....







tahun baru.....

hari ni dah tahun 2009
*projek tak siap lagi
*start sem baru
*belaja critical thingking=blurrrrrrrrr@#%
*nak balik umah...
*duit takde ....
*final year +last sem=sedih ker
*impian tak jadi kenyataan....
*wondering about someone