Followers

Monday, February 6, 2012

Travel light and easy, Tips 1(replacement for extra unnecessary weight of dslr)

Bila travel mesti nak tangkap gambar kan...bila tangkap gambr mesti nak tangkap gambr cantik so the only solution bwk dslr tak pun compact camera...tapi masalahnyer dslr besar gabak dan tak sesuai nak bwk gi travel ngan senang, seem like u put more 1-2kg more beside your bagpack ...compact camera ok la jugak...tapi skrg terdapt byk third party gadget yg leh attach kat phone untuk mghasilkan photo yg menarik....salah satu product yg murah n mendapt review yg menarik dari org ramai ialah olloclip....dgn mggunakan gadget ini anda dpt mghasilkan wide ..macro and fish eye photo ...hasilnya agak memuaskan....teringin nyer nak order ...tapi klu dpt freeeeeee lagi syok....tapi gadget ini ader adapter yg sesuai untuk iphone 4 and 4s sahaja....check quality imej yg dihasikan gadjet +photo software....

Macro Photo
photo credit:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150750437314046&set=o.139919899410144&type=1&theater

wide angle photo

photo credit: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150714295223219&set=o.139919899410144&type=3&theater

Fish eye photo
Photo credit:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2677429089536&set=o.139919899410144&type=3&theater


quite impressive the result right....photo above not belongs to me...its belongs  to the people in photo credit;)

No comments:

Post a Comment