Followers

Tuesday, February 28, 2012

Travel Log 1.0 South Korea Day One

Actully dekat setahun dah pegi korea malsa giler nak update ....so here we go, korea merupakan negara pertama yg aku travel bagpack, tak sangka pun gi korea as first negara bagpack sbb airasia la buat promotion masa depa mula 2 bukak route seoul...aku dpt return tic Rm 5++ all in semua makan beg tax..murah kan tapi still tak dpt tic yg paling murah rm 3++, aku gi sorg since my kwn tak dpt nak ikut..tapi seminggu sblum gi atuk aku sakit...kene strock...tapi nak buat mcm mana jumaat 4hbln 3 2011 aku gi tgk atuk kat hospital...mmg atuk sakit teruk dah stock...ptg tu aku tolak dari kmpung gi kl ngan mak n adik aku cdgnyer semua nak gi kl hantar aku....semua persedian aku buat melalui internet jer.....

05 mac 2011
flight aku kul 2ptg, mak aku htr kat lcct lepas tu balik kampung....flight mgambil maser 6 jam, dlm flight duk sbelah org melayu so sembang la sikit2...bosan giler duk dlm flight ...touched down incheon 15 min awal dari scedule.......clear ngan kastam n imegresan.....tunggu beg la punyer lamer so tkejer 2 nak reach hostel dari incheon untuk makluman incheon ker downton seoul ambik maser 1jam...so mlm tu stay dekat itawon, ader bermacm transport nak gi bandar antaranya bus..teksi..sewa kete..aiport train(arex) so aku choose yg paling murah airport train smpai ker digital media city tukar subway line 6 to itawon...blur 2 gak tapi ikut jer direction yg aku tulis tu smpi gak kat hostel kul 12 nasib baik smpi mmg dah ckp kat org tu smpi lmbt sikit....yg best nyer kat hostel tu mmg ramai malaysia pernah duk ctu.....hehe...so skype ngan my mother ckp dah smpi n tido ler

Flight kl-incheon

Pre book meal

incheon

incheon on the way to arrival hall


arex



P/S:bersambungggggg....

No comments:

Post a Comment