Followers

Sunday, April 8, 2012

Travel Log 1.0 South Korea Day 6 (Final Day)

Harini hari last aku kat korea mlm neh aku balik KL...so pagi aku check out kat hostel tingal bag semua n jln 2 pusing 2 pasar2 dia myendong n nandemun ....nandemum neh lebih kurang mcm petaling street kat malaysia n myendong neh mcm bukit bintang @ sungai wang.....lebih kurang kul 7mlm aku bertolak balik ker hostel n terus ambik bag gi ker airport...smpi airport check in semua n sbelum aku pernah citer atuk aku sakit kene strock sminggu sblum gi tapi minggu aku gi tu doctor dah suruh bwk balik umah dah sbb mcm dah takdeharapan..so mlm tu buat kali pertama aku call mak aku kat kl sblum boarding time tu la atuk aku meghembus nafas terakhir kat dunia neh sebulum neh sepanajang aku kat korea aku tgk facebook adik aku pasal berita pasal atuk jer.....mlm tu atuk aku pegi..so aku boarding klu 11mlm n smpi lcct kul 6 pagi nak kene ambik bus balik kampung kul 9 pagi baru ader so lepas smyang subuh aku sebak sikit sbb sejak lahir aku hanya ader satu atuk n nenek belah ayah sbb belah ibu mmg dah takde lama...so rumah kami mmg dekat jer kat umah atuk mmg ayah aku yg jaga atuk n nenek aku sbb rumah kitaorg dekat tiap2 minggu time aku kat umah dulu mmg tido kat umah opah aku...cuma terkilan lepas raya tahun 2010 aku jrg balik umah jumpa atuk aku smpi dia sakit....aku tahu dia selalu tanaya pasal aku keje ok ker tak .....mcm mana duk kl ok ker tak?last aku smpi kampung atuk aku dah dikebumikan dah aku tak gi pun kmpung time tu esknyer baru aku gi.....mak aku citer wlupun ayah aku selalu ader time atuk aku sakit tapi ayah aku takde mase atuk aku hembus nafas terakhir sbb ayah aku ader kat masjid uruskan pasal bacaan yasin semua n pada time tu aku tau ayah aku paling sedih sbb pertama kali dia lalui org yg paling rapt tinggalkan dia.....so atuk....along minta maaf klu along tak sempat nak ader kat sisi atuk time atuk sakit....maafkan along and terima kasih atas segalanya semoga kita akan berjumpa di alam sana amin...Alfatihah...atuk aku minggal mlm 10march 2011 (hari khamis malam jumaat)



Photo hari last aku kat korea





aku akan detaikan pasal travel kat korea when aku buat post 2nd trip aku ke korea (5march - 12march 2012 haritu)

No comments:

Post a Comment