Followers

Sunday, April 8, 2012

Travel Log 2.0 Sabah Day 3&4 (18-21June 2011)


So hari ke 3 lepas balik dari kundasang kiatorg jalan 2 pusing  KK jer gi Sabah Museum ...gi UMS ingat nak masuk Auarium dia tapi tutup lak singah masjid terapung Sabah...petang gi Tanjung aru lepak 2 ...lepas tu ronda 2 shopping complex cari brg 2 berkaitan ngan Sabah mlm tu kitaorg try makan ikan bakar kat Pasar Filiphine sedap gak la....Hari k4 kiaorg gi pulau 2 yg ader kat KK ...pulau neh ader kat dlm area Taman Negara Tuanku Abdul Rahman terdiri dari Pulau Manukan, Mamuntik, Sapi, Gaya n Pulau Sulug...kita org pilih dua tempat Mamuntik n manukan ....nak gi pulau beh kena naik bot dari kk...mamauntik pada aku masih cantik masih terdapat coral n perlbagai ikan yg cantik2 tapi meghampiri pantai coral dia semakin bleaching byk koral yg mati tak tahu la sbb faktor manusia atau semulajadi manakala pulau manukan merupakan pulau yg paling lengkap fasiliti ader tempt tinggal mcm chalet n kedai makan tapi kawasan pantai tiada lansung coral tidak pasti mmg takde coral atau coral mmg musnah kat cni .....so kitaorg snorkeling balik dari pulau kitaorg gi shooping sikit and aku siap2 kemas sbb nak balik kl haritu kwn 2 aku semua balik esknyer...so enjoy la photo hari k3-4



Jeti ke Pulau

Ikan Bakar

Pulau Mamuntik







No comments:

Post a Comment