Followers

Saturday, April 14, 2012

Travel Log 4.0 South Korea 2nd Trip Day 1 (4march-12march 2012)

Haha yup aku ke Korea buat kali ke dua so aku kan detailkan trip neh sbb mmg masih fresh dalam ingatan sbb baru sebulan berlalu haha...Kenapa aku gi lagi korea??aku pun tak tahu haha...acutully trip 1st ke Korea tu pun kebetulan, sbb aku tak sangka aku gi korea untuk first trip bagpack sbb time kebetulan air asia bukak route ke korea so dengan tak sengajanye aku beli tic ...time tu aku baru aku start keje so baru ade duit nak jln 2...Citernyer sblum airasia bukak route lagi kwn aku pernah ajak gi korea, last 2 aku yg gi dulu. so tahun lepas dia tak leh join so tahun neh ajak la dia join so dia on aku pun aper lagi susah nak dpt kwn nak travel sekali aku pun join la..Aku beli tic maser air asia promo bulan may 2011 so tarikh pjalan march 2012 dkat setahun gak la tunggu tic time tu aku dpt Rm 5++ pegi balik aku raser skrg paling murah dlm area tu la Rm 5++ gi balik. Time aku gi 1st dulu aku dpt tic rm 5++ all in makan semua, kali ini all in dlm Rm 6++ inclusive beg 15kg pegi balik n insuren jer...So aku spent maser dlm berminggu 2 gak la siapkan intenery untuk 2nd trip neh most place aku gi yg tak pernah aku gi 1st trip dulu....



04 March 2012

Trip aku mlm tu flight kul 11mlm, aku meet up ngan kwn aku kt lcct...parent aku hantar ke lcct sbb esknyer adik aku daftar masuk kolej teknologi timur belaja bahasa sblum gi india buat dental ...nothing much pun buat kat lcct. check in lepas imegresen semua check beg diorg tegur dlm bag ader air botol ...mmg tak boleh pun bwk tapi ikut org jaga kot. sbb selalu aku bwk lepas jer...buat minum 2 sikit terus chow gi smbyang jap kat surau lepas tu terus masuk boarding hall ...penuh gak flight mlm 2...aku duk asing ngan kwn aku, dpt duk tgh pulak tu aduh susah nak kluar tak buat aper pun lepas diorg setal bagi makanan semua, diorg dim light aku pun baru leh tido...sedar 2 lagi 30 min  before landing...aku lebih suka flight mlm sbb sedar2 dah nak smpi ..klu flight siang susah gile nak tido ...kitaorg touch down 5 march dlm pukul 6 pagi 20 min awal dari scheduled allhamdulilah very smooth takeoff n really smooth landing nanti aku citer 2nd day post seterusnyer.... btway that nite mcm perasan kak zarina yang blogger budget travel to korea tapi mcm takut lak nak tegur takut salah org ..leas tu baca dlm blog dia update betul la naik flight ngan dia mlm tu...klu sempat tgur leh la nak ucapkan terima kasih kat dia pasal banyak maklumat aku guna dlm blog dia maser first trip dulu blog dia leh refer cini


No comments:

Post a Comment