Followers

Saturday, October 13, 2012

KiSah HiDupku.....(Part 1)

aku lahir pada 27 September 1987 kat Pahang sbb mak bapak aku cikgu diorg posting first kat sana so aku lahir kat sana la jerantut pahang .......tapi aku tak ingat lansung pun kat pahang sbb dalam dlm umur 2-3 tahun aku pindah perak sbb my parent aku especially my dad org perak so diorg prefer balik kampung since my atuk opah belah bapak aku ader lagi n bapak aku ambik keputusan duduk dekat ngan atuk opah....aku ader 4 org adik aku ank sulung n aku sorg lelaki ...mmg boring la sorg lelaki jer dalam family...dari kecik aku mmg pemalu gak la(sifat yg paling aku tak suka dlm aku smpi skrg)berbeza ngan adik aku yg no dua dia mcm tak ader perasan malu..dari kecik aku dibela oleh mak sedara aku dulu maser mak bapak aku gi keje....bila aku start tadika, aku mls nak gi tadika kot smpi mak sedara aku n adik aku no 2 pun ikut sekali gi tadika smpi satu maser bila bapak aku suruh tinggalkan aku nagn adik aku jer kat tadika menagis gak la aku tapi esoknyer ok jer... dan bila aku start darjah satu adik aku no 2 pun ikut darjah satu, adik aku no neh muda setahun kenaper leh buat cam tu sbb sekolah tu tmpt bapak aku mengaja aku sekolah kat ctu sama ngan bapak aku, sekolah tu sekolah kampung boleh diketegorikan sekoalh kurang murid sbb sikit jer yg sekolah kat ctu kan dulu ader rancangan makan tambahan (RMT) semua budak dlm sekolah tu dpt RMT termasuk la kau anak cikgu neh so time rehat makan free jer la, ayah aku ajar kemahiran hidup so maser dlm kelas aku panggil ayah jer hahaha...aku sekolah ctu smpi darjah 5 sbb mak bapak aku  mintak tukar ker lekir manjung sbb nak dekat ngan opah atuk aku n ayah aku beli tanah ngan atuk aku n diorg buat rumah kat ctu..(bersambung....

No comments:

Post a Comment