Followers

Thursday, November 15, 2012

Interview + JPO + Singapore 2jam

Aku  Seorg Bagpack YG pokai haha

JPO

JPO

JPO

JPO



JPO

MRT KERANJI 
29-31 Oct haritu aku ader interview kat kota tinggi 3mlm untuk syarikat Kulim Malaysia Berhad...First time aku gi Johor klu tak pernah turun smpi melaka jer paling Jauh ...Tapi klu dari tempat aku nak naik bus gi johor smpi kohor bharu jer ader ...nasib adik aku kat pasum nak balik lepas abis cuti raya haji ...aku ngan family aku drop dia kat Pasum n mlm tu ak naik bas ke Kota tinggi dari TBS....First masuk TBS selama neh tgk dari LRT n ERL Stetsen jer...Bangunan barukan so cantik la....procedure nak masuk departure hall pun mcm airport tgk ticket bagai oleh polis ....rasernyer takde ticket tak leh turun departure hall...So aku penat sgt mlm tu sbb drive kete smpi KL...yg aku tahu naik bus smpi pagi tu kat terminal kota tinggi kul 6.30 pagi...lepas tu lepak smpi dlm kul 8.30 pg aku gerak gi tempt tu nama dia AKLI traning centre Kulim Malaysia Berhad punyer tempat training...lepas tu interview 3 hari gak la kat cna  malas aku nak citer aper yg diinterview aku pun tgh tunggu result keputusan interview ...So hari rabu 31oct lepas abis interview aku tumpang kwn aku smpai station bus larkin....Sebelum aku dtg johor aku cadag nak bagpack ke singapore  tapi aku mls nak reserach bagai cadangnyer nak gi USS...So aku tak prepare aper 2 la pun ...dah smpi Terminal bus larkin aku duk fikir nak masuk ke tak nak singapore ...Last 2 aku decide pegi Johor Premium Outlet(JPO) so aku tanya pakcik ctu mcm mana nak gi JPO so dia ckp kene pegi JB sentral dulu So aku tanya aper beza Terminal Larkin n JB sentral so dia ckp JB sentral untuk bus bandar ...Larkin Bus express...Dari Larkin aku naik bus gi JB senrtral RM 1.70 dlm setengah jam gak la nak smpi JB sentral ...smpi JB sentral ader bus JPO dia bwk gi JPO Tmbg RM 4.00 .dlm sejam la gak perjalanan jauh gak....smpai JPO aku ronda 2 sikit since aku neh bukan kaki shopping so takde aper la kau tgk sgt tapi aku ader la masuk butik fossil cari jam yg aku nak tu tapi takde semua brg kat ctu stock lama 2 takde fasyen terbaru tapi harga dia boleh tahan la murah...lepas tu aku ambik balik bus balik JB sentral...Smpi JB sentral dlm  kul 1 ptg ....time aku duk fikir sbb klu aku nak balik perak mlm tu gak bus klu 9 mlm jer so lambt lagi so aku decide try la msuk singapore ngan takde persediaan ...aku bajet klu tak smpt kluar singapore aku tido sana ....so aku ambik bus ke MRT Keranji tmbang bus RM 1.00  tapi agak makan maser gak la nak masuk aku smpi MRT Keranji dalam kul 2 lebih ....time tu tiba 2 aku raser nak demam...So alang 2 dah smpi aku kata paling kurang mesti gi Arab Street makan nasi briyani tanya kat org yg jual counter MRT dia ckp nak gi Arab Street kene turun Hightown Highway ...aku nak tgk internet hp dah takde coverage digi...so    follow ckp dia ...jauh gila dari keranji ke station tu...smpi sana aku tak jumpa mana arab street ...so aku decide nak balik perak mlm tu gak sbb aku dah tak larat nak demam so aku rush keluar singapore smpi balik Terminal larkin kul 7.30 mlm n terus beli tiket balik perak...mlm tu tiap kali bus berhenti aku turun basuh muka smpi umah kul 6.30 pagi lepas tu aku demam 2 hari ...ambik kau hahaha...

No comments:

Post a Comment