Followers

Thursday, November 29, 2012

Melaka less than 24 hours

Sabtu lepas ...aku ngan family ke melaka unplanned sebenarnyer nak pegi melaka jumpa bapak aku dia ader kat sana cuti sekolah neh sbb dia ader join program...bertolak dari perak kul 9 pagi smpi ke plaza tol ayer keroh dalm kul 3.30 ..meet up ngan bapak aku than nak gi makan sbb tak prepare aper2 aku google ingat nak try asam pedas bawah pokok kat ujung pasir ..last tak jumpa pun kedai tu ...last 2 singgah jer ader warung kedai kat mana tah ...dia ader jual coconut shake ..kuih mueh ..makanan goreng2..lokasi lepas sikit ujung pasir kot ....aku makan laksa nyonya tapi kureng sikit raser dia n coconut shake special yg mana dia blend air kelapa +isi+aiskrim vanila +ais jadi mcm ice blanded dah lepas tu letak lagi ais krim vanila atas dia...review aku raser kureng sikit la coconut shake dia sbb mcm muak ..aku lagi suka yg aku pernah makan kat KELANTAN warung kurnia ibu yg mana dia blend air kelapa ngan isi n letak ais krim kat atas takde la muak sgt...lepas makan pusing 2 kat area tu rupernyer byk gerai jual coconut shake...melaka terkenal ngan coconut shake rupenyer..aku google dia ckp klu nak sedap gi kat pantai kelebang punyer coconut shake...then tel bapak sedara aku yg tinggal kat melaka  nak tumpang umah dia...bapak sedara neh yg aku pernah tumpang rumah dia maser aku keje kat KL dulu ...dh dekat setahun depa duk melaka ...diorg duk kat jasin


Masuk maghrib kitaorg smbahyang kat masjid AL Azim n gi makan kat medan selera jalan nak ke plaza tol ayer keroh ...medan selera neh senang nak cari sbb letak kat main road klu dari plaza tol ayer keroh nak ke bandar hilir or sebaliknyer ...semua kedai situ ader asam pedas ....mana satu sedap aku tak tahu ...tapi kedai yg aku makan tu aku order asam pedas ikan kembung sedap la gak sbb aku tak pernah mkan asam pedas yg sedap lagi ...asam pedas dia mcm ader tambahan rempah dlm dia compare daripada mak aku biaser buat kat umah....lepas tu balik umah sedara kat Taman Kesang kat Jasin....

Food court 



Esok pagi kami bertolak keluar n singgah jap kat bandar hillir nak beli belacan ...teringin aku nak naik Menara Taming sari tapi semua tak nak naik mls aku nak naik sorg2....lepas tu cadang nak cari coconut shake kat kelebang tapi tak jadi  minum air kelaapa tepi jln n gerak ke KL...









Smpi KL singgah KENAGA WHOLESALE CENTRE sbb adik aku nak shopping n makan kat ayam golek Nara Seafood kat Pantai dlm n send adik aku balik UM..kitaorg balik Perak ...

GMBR diupload kemudian

No comments:

Post a Comment