Followers

Wednesday, February 29, 2012

to whom it may concern......

to my mom ...my family...those who care about me....

                                             wlupun kita jauh kita tetap tgk bulan yg sama kan?




so today 01 March 2012...love light;)

Tuesday, February 28, 2012

Travel Log 1.0 South Korea Day One

Actully dekat setahun dah pegi korea malsa giler nak update ....so here we go, korea merupakan negara pertama yg aku travel bagpack, tak sangka pun gi korea as first negara bagpack sbb airasia la buat promotion masa depa mula 2 bukak route seoul...aku dpt return tic Rm 5++ all in semua makan beg tax..murah kan tapi still tak dpt tic yg paling murah rm 3++, aku gi sorg since my kwn tak dpt nak ikut..tapi seminggu sblum gi atuk aku sakit...kene strock...tapi nak buat mcm mana jumaat 4hbln 3 2011 aku gi tgk atuk kat hospital...mmg atuk sakit teruk dah stock...ptg tu aku tolak dari kmpung gi kl ngan mak n adik aku cdgnyer semua nak gi kl hantar aku....semua persedian aku buat melalui internet jer.....

05 mac 2011
flight aku kul 2ptg, mak aku htr kat lcct lepas tu balik kampung....flight mgambil maser 6 jam, dlm flight duk sbelah org melayu so sembang la sikit2...bosan giler duk dlm flight ...touched down incheon 15 min awal dari scedule.......clear ngan kastam n imegresan.....tunggu beg la punyer lamer so tkejer 2 nak reach hostel dari incheon untuk makluman incheon ker downton seoul ambik maser 1jam...so mlm tu stay dekat itawon, ader bermacm transport nak gi bandar antaranya bus..teksi..sewa kete..aiport train(arex) so aku choose yg paling murah airport train smpai ker digital media city tukar subway line 6 to itawon...blur 2 gak tapi ikut jer direction yg aku tulis tu smpi gak kat hostel kul 12 nasib baik smpi mmg dah ckp kat org tu smpi lmbt sikit....yg best nyer kat hostel tu mmg ramai malaysia pernah duk ctu.....hehe...so skype ngan my mother ckp dah smpi n tido ler

Flight kl-incheon

Pre book meal

incheon

incheon on the way to arrival hall


arex



P/S:bersambungggggg....

falling slowly....soo sweet

I don't know you
But I want you
All the more for that
Words fall through me
And always fool me
And I can't react
And games that never amount
To more than they're meant
Will play themselves out

Take this sinking boat and point it home
We've still got time
Raise your hopeful voice you have a choice
You'll make it now

Falling slowly, eyes that know me
And I can't go back
Moods that take me and erase me
And I'm painted black
You have suffered enough
And warred with yourself
It's time that you won

Take this sinking boat and point it home
We've still got time
Raise your hopeful voice you have a choice

You've made it now
Falling slowly sing your melody
I'll sing it loud




any guitar @ piano cover for me ...najwa latif??haha 

Saturday, February 18, 2012

Obsession....???bukan lah lebih kepada suka sbenarnyer...

rasernyer malaysia adalah satu negara yg ramai peminat korea kot.......haha aku pun salah sorg daripadanyer, tapi bukan obsess sgt just suka jer n tak slahkan laki klu suka korea sbbb biaser korea neh dikaitkan ngan org ppuan sbb diorg suka laki korean yg jambu abis tu.....

raser nyer dulu kat malaysia seblum korea org demam hindustan bila start winter sonata ...autumn in my heart org dah mula beralih ke korea.....aku pun start korea sbb tgk citer full house n my girl ...entahler wlupun tak faham layan gak citer sbb best n lawak giler lagipun aku raser bahasa korean neh sedap jer bunyinyer...hehe smpi sanggup beli cd full house sbb citer tu best lawak sgt ......lepas tu aku stop lama gak la pasal korean smpi aku tgk balik boys over flower.....best gak citer tu , lagi satu semua ost 2 citer korea neh best 2...wlupun tak paham..aku tau pasal super junior lama dah tapi sbb diorg laki aku tak ambik kesah sgt.....tapi bila accidently aku gi korea sbb dapat tic murah airasia..kwn aku suruh cari stuff girl generation mula 2 kau tak kenal pun girl generation tapi bila dah tgk start tu aku mula kenal kpop.....dari tak kenal girl generation punyer ahli smpi aku kenal semua skrg n follow diorg....bila dah tgk girl generation ahli yg aku mula suka adalah seohyun sbb bila tgk music video dia dia byk pakai hairband yg menarik haha....as fan boys bila dgr seohyun neh dah pernah khwin olok2 aku tak beraper nak ambik kesah ...tapi bila aku tertegak varity show we get married yg seohyun khwin olok2...aku terus kenal cn blue sbb laki yg seohyun khwin olok 2 tu leader cn blue terus aku suker giler cn blue sbb pada aku diorg neh power sbb hasilakn lagu sendiri n aku suker cn blue lebih dari aku suker girl generation...aku hrp sgt dapat tgk diorg perform live sbb aku suker combination suara vocalist cn blue tu...n untuk seohyun n yonghwa cn blue aku hrp diorg couple in real live because diorg sgt  best....sehingga skrg aku kenal byk band kpop...dbsk.T-ara ..miss A...IU..2pm dan byk lagi n aku sukar gak semua....n byk gak drama k yg aku tgk dah best 2 anataranyer secret garden, city hunter, dream high n byk lagi n mbuatkan kau kenal byk artis korea....

korea jugak byk varity tv yg best 2..setakat neh yg paling aku lyn running man sgt lawak n aku suker cast n produksi dia yg kreatif ......

bagi aku korea punyer industri hiburan sgt power smpi ke seluruh dunia org tgk n suka wlupun org tak faham bahasa diorg still org cari n tgk.......


 running man
goguma couple

cn blue

miss a suzy
seohyun -snsd


korean yg aku suka n sgt aku layan( thanks for made my days)
1)snsd &cn blue
2)we get married (seohyun n yonghwa)
3) running man

4)lagu love light n banmal song


so aku recement korg ...dgr lagu cn blue n snsd sbb byk lagu yg best 2...aku sukaer gak lagu grop lain mcm Tara..2pm...tgk we get married seohyun n yonghwa(goguma couple) sbb diorg sgt real n best ....tgk adam couple punyer wgm sbb lawak....ader byk varity tv yg best korg tgk running man sbbb lawak sgt aku suker giler 2 running man neh dlm neh ader monday couple kwangsoo sparta kook..gary..jaesuk..haha yg sgt best....k drama yg best tgk city hunter sbb aku suker citer action

so i sone(fan of snsd)...i'm voice (fan of cn blue)..i'm goguma( fan of seohyun n yonghwa) n i'm die hard fan of running man....


Monday, February 6, 2012

Travel light and easy, Tips 1(replacement for extra unnecessary weight of dslr)

Bila travel mesti nak tangkap gambar kan...bila tangkap gambr mesti nak tangkap gambr cantik so the only solution bwk dslr tak pun compact camera...tapi masalahnyer dslr besar gabak dan tak sesuai nak bwk gi travel ngan senang, seem like u put more 1-2kg more beside your bagpack ...compact camera ok la jugak...tapi skrg terdapt byk third party gadget yg leh attach kat phone untuk mghasilkan photo yg menarik....salah satu product yg murah n mendapt review yg menarik dari org ramai ialah olloclip....dgn mggunakan gadget ini anda dpt mghasilkan wide ..macro and fish eye photo ...hasilnya agak memuaskan....teringin nyer nak order ...tapi klu dpt freeeeeee lagi syok....tapi gadget ini ader adapter yg sesuai untuk iphone 4 and 4s sahaja....check quality imej yg dihasikan gadjet +photo software....

Macro Photo
photo credit:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150750437314046&set=o.139919899410144&type=1&theater

wide angle photo

photo credit: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150714295223219&set=o.139919899410144&type=3&theater

Fish eye photo
Photo credit:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2677429089536&set=o.139919899410144&type=3&theater


quite impressive the result right....photo above not belongs to me...its belongs  to the people in photo credit;)