Followers

Wednesday, June 3, 2015

seharian di MELAKA

Terbang dari sebuah negeri ke Kuala Lumpur...lepas tu ger
ak ngan family aku gi melaka jumpa adik aku belaja di Matrik...

        Melaka ni dah selalu sgt pergi sejak ada adik aku belaja dekat MRSM Gemenceh...


Bila org gi Melaka...mestikan biase dengar pasal Asam Pedas mmg tak dinafikan most kedai yang ade asam pedas mmg sedap, klu dpt makan asam pedas tetel mmg sedap .........

Lain yang famous dekat Melaka coconut shake kot...so yang famous tu kat kelebang la klu google, tapi aku tak pernah test pung so try la bungkus jer ...nak beratur pun ramai orang tapi bila dah try biase jer raser haha...so overrated ...




Klu ikan bakar kat melaka orang ckp gi Umbai...so try la gi umbai byk kedai di umbai so sebab 1st time gi umbai gi la kedai yang paling besar Ikan bakar Parameswara...dari segi pilihan seafood banyak dan pelbagai ..harga ok la tapi dari segi masakan jauh below average la..tak rase mcm nak makan kat umbai dah...so aku yang salah pilih kedai ke???ade suggestion...

K.BAI

2 comments:

  1. Umbai famous..tapi tak pernah pegi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. umbai famous tapi x tau kedai mana yang sedap kedai parameswaea tu tak sedap

      Delete