Followers

Saturday, August 29, 2015

mohd nasrul asyraf ..............Fact 9 Anak Sulung..

Jadi anak sulung ni mmg banyak cabaran, yelah dulu awal 2 dulu comparing how my parent didik anak anak yang awal lebih tegas berbanding yang kemudian makin lama makin lembut...haha dulu jgn ckp la klu salah sikit mesti kene punya tapi klu banding ngan adik aku no last rase kene rotan pun tak pernah...

  Dari segi perjalanan hidup dari segi pelajaran bagi aku la, anak sulung takde guide nak jadi ape bila besar. orang ckp lepas SPM masuk matrikulasi bagus. aku pun masuk haha..banding ngan adik aku skrg abg n kakak dia nasihat mana yang ok ikut pengalaman depa..


Dari segi barang keperluan lak banyak kene beli sendiri banding ngan adik aku boleh recycle abg n kakak dia punya haha......

Last sekali jadi anak sulung ni takde sapa nak payung haha...mewah tau adik2 yg bawah makan abang kakak belanja ...raya abg kakak bagi duit raya..bak kata org semua ditanggung beres la..haha


Tapi yang satu jer anak-anak no lain tak dapat iaitu kegembiraan mak ayah sambut anak pertama diorang, doa diorag masa nak dpt anak pertama yang pasti tak sama mcm anak-anak yg lain dan mcm mana bermaknanya kehadiran anda sebagai anak pertama dalam kehidupan mereka...


No comments:

Post a Comment