Followers

Thursday, October 22, 2015

Wishlist 2015 dan tahun seterusnya2.....

Wishlist aku untuk hari dan tahun yang mendatang


1)Nak beli satu rumah (aku kiv nak beli kete mahal 2 sbb aku target nak beli umah, tapi mybe ambik satu myvi ke axia ke as second car or untuk future wife pakai huhuhu aku pakai la kete aku yang ade tu dulu)

2)Ingat nak khwin tahun depan tapi takde  calon lagi so mybe drag tahun yg depan2..H

3) 2017 aku plan ngan family nak gi umrah satu keluarga tapi pergi sendiri bukan ngan pakej so target 7 org semua adik beradik sekali ngan mak ayah aku. So yang keje akan support adik aku yg masih belaja lagi. Memang best semua dpt pegi sekali.
4) Teringin nak travel sepanjang masa tapi cuti ngan wang limited

     a) Mybe aku ke india 2017 adik grad 
     b) Teringin nak buat europe trip but mybe pecah dua uk n europe asing 2 pegi
     c) Teringin nak gi salvabard n tengak aurora
     d) Explore negara2 Balkan
     

mybe leh capai sebelum usia 40 kot, skrg aku raser rugi klu kita ke tempat lain tak singgah mekah madinah...impian aku klu ke negara lain.. aku cita-cita nak jadikan jeddah transit dpt duk semalam di Mekah (Buat Umrah sekali) semalam di madinah pun cukup  tapi cost tinggi sikit...

5)Aku nak focus ngan keje so aku berjaya masa depan aku
6) Aku target nak gi haji ngan mak ayah aku klu dpt dlm 3-4 tahun lagi insyallah.
7) Hafal Al Quran dan maksud dia (susah ni tapi insyallah nak try)
8) Berhijrah menjadi yang terbaik dari tahun ke tahun...allhamdulilah aku bukan baik sgt tapi lepas balik umrah haritu aku cuba tambah ape yang baik untuk perbaiki diri...amin
7) Umur ayahibu aku panjang dah diberi kesihatan so aku dpt kogsi sikit ape yang aku ada dan aku harap diorang dapat jumpa cucu mereka huhhuhuuhuh(amin)





Senarai wishlist 2-3 tahun lepas so


Yang aku dah capai:
1) aku dah beli jam yang aku nak tu tapi baru pakai berapa bulan hilang masa dlm toilet mall tertinggal...
2)aku dah gi umrah

So klu tgk wishlist yang tu mcm tak berbapa nak logickan..SO wishlist baru kat ats ni la;)


Wishlist Updated

1)Europe Trip (Swiss more n stay smlm kat hallstatt)
   Lagi bagus klu dpt start kat turkey -gi greece-bosnia-austria-swiss-germany-netherland-belgium-france-spain-portugal-france-uk pergh terbaik la....Duit pun terbaik
2)Turkey -istanbul
3)daki gunung kinabalu
4)Nak jam Fossil neh(tapi nak warna Bronze)

    FOSSIL ME1121 Men's Analogue Twist Aesthetics Leather Strap


 

    hahahahahha
    Credit Gmbr



   5) Teringin nak sembahyang kat Masjid Al Aqsa
   6)Stay kat South korea dari start autumn smpi start winter pergh layan....
  7)Beli kete Lamborghini(pergh neh mmg beragan nak mampus)
(Credit Picture)Pergh Dpt neh Tapi klu tak dpt nak yg bwh neh
(Picture Credit) Ko dpt neh pun care gak klu tak nak bwh neh
(Picture Credit) dpt kete Hyundai Sonata pun care gak....tapi aku suka depan elantra  belakang sonata boleh custom made tak? hahah klu tak leh gak bwh ne jer la mampu>>>
(Picture Credit)Red Chery kereta sorong hahahhahaa
      
  8)Motor Kawasaki er6n Bumblebee pergh....
  9)Rumah besar gabungan kayu n batu....
10)Buat Umrah Jun tahun depan n buat haji....
11)New Zealand 
12)Mostar Old Town Bosnia
13)Pandai main guitar ..i tried once maser dulu tak pandai sgt ..so angan 2 nanti khwin leh cover ngan  
     bakal isteri main sama ...guitar n piano mybe mcm yongseo bwh neh haha

14)Everest Base Camp
15)Mont St Michel mcm Minas Tirith dlm Lord Of The Ring cantik klu dpt gi sini tangkap gmbr dari jauh
16) Isteri lawa macm Jessica SNSD hahahahahahahahahahhahahahhahahahhahahahahhahahahahahahaa


susunan tidak mengikut piority so klu no 16 jadi no satu piority pun best gak hahaha

No comments:

Post a Comment