Followers

Saturday, December 12, 2015

2Day2night KlangKualaLumpurPutrajaya...Menate..Sangkaya..A Pie Thing..Soft Serve

Actually asal nak tgk Daie Final live kat Plaza Alam Sentral tapi silap booking tarikh flight ...

(Sabtu)
So dtg ke KL je la mereput huhu...fly dari sebuah negeri ke KLIA sampi ke KLIA pukul 10.30 mlm cadang nak naik bus je ke KL Sentral sbb suruh adik aku belaja UM ambik tapi sbb mcm dah lambat je so pejam mata la naik ERL melayang RM38 ringgit..naik bus baru 10 ringgit...Tapi skrg ERL dah 55 ringgit lagi mahal

Sampi KL sentral dalm kul 11.15 mlm...adik aku pick terus gi umah makcik aku di Meru

(Ahad)
So arini plan lepak2 gi jln 2 makan ...cadang asal aku nak naik basikal ji bukit cerakah shah alam (Taman Botani Negara nama sekerang) tapi klu ngan adik aku susah nak janji sbb dia lmbat bangun lepas subuh tido balik..

So gi KL dulu..berhenti jap kat Abstrax Store beli baju Astrax yang jersey tu RM 100 kat Bangsar


singgah NU Sentral window shooping huhu...So klu sapa biasa ade outlet Sangkaya kat sini, aiskrim yang dibuat dari kelapa..bagi aku sedap la tapi pricey sikit. dia ade dlm cone, bekas dan Signature yang dia guna tempurung kelapa uda dia letak aiskrim dalam (RM10.00) ..




Lepas tu teringin nak gi Menate Stik House yang famous tu...so gi cawangan dia dekat Danau Kota, Sampi sana dalam tengah hari, tapi time tu pilihan daging tak banyak. Daging Stik biasa takde ader daging wahyu so orang maheran mcm aku mana makan daging jenis tu. Cara makan kat sini pilih jenis daging ape yang nak makan kat freezer dia lepas dia akan masak. So aku pilih dua satu lamb hong braised mcm peha kambing dan beef rib. Ambik side dish mushroom soup dan sosej. Aku makan bertiga adik n makcik aku..Review aku biase2 je kat situ marinated dia masin sikit..gravy dia biase2 je...air kat situ free flow...



Serve with Mashed dan Salad




Lepas tu singgah cafe hipster A Pie Thing dekat Damansara cafe ni dia serve sweet dan savoury pie..mcm 2 la kalau pie yang savoury tu dia ade pilihan pie ayam..kambing ..sayur lepas tu kita pilih nak letak mashed photato..mashed greeen bean dan gravy. Klu sweet pie ade tiramasu..apple crumble..dan mcm lagi











Lasly adik aku singgah SoftServe dia jual asikrim...aku tak beli aper pun kat sini cuma adik aku beli aiskrim..presentation dia je la gempak siap berasap2 lagi...aiskrim dia rase soft aiskrim yang biase2 tu




Lepas tu balik meru...




Isnin

So pagi tu hantar adik aku ke UM dia ade klas, aku pinjam kereta dia gi Putrajaya..... lama dah tak jejak kaki kat Putrajaya sejak pindah keje dulu. klu tak aku ulang alik je sbb dulu keje bangi stay Klang. Naik moto ulang alik bangi Klang. Dari IOI mall tu tak wujud lagi smpi skrg tersergam tepi jln tu huhu...(2009-2012)














Actully nak jumpa ader abg ni kerja dekat Cyberjaya Astro tapi takde lak gi PD..So singgah jap Masjid Besi sbb lama tak singgah. jalan sikit tepi tasik tu ade Belon panas yang boleh naik tapi kene bayar nama dia SKYRIDE klu tak silap..lepas tu singgah Masjid Putra.. banyak la tourist kat Masjid Putra dari dulu smpi skrg.. diorag tak exposekan masjid besi sbb masjid besi takde pun lawatan pelawat mcm Masjid Putra ...lepas tu gi IOI mall 1st time gi, best gak sbb besar cuma tak sempat pusing je..jln2 mcm tu je. mmg kne dtg balik IOI mal ni. dalm kul 1.00 gi solat Masjid Besi dan gerak ke UM.
Sampi UM amik adik aku habis kelas gi Boat Noodle Makan, Review aku boat Noodle ni tak sedap pun sbb kuah mee n bihun tu masam. ade satu sayur goreng tu sedap baym ke kangkung tak ingat dah...






Lepas tu adik aku hantar aku ke airport Subang nak balik dah...........

2 comments: