Followers

Friday, April 22, 2016

MOHD NASRUL ASYRAF ..facts 8 Nama dan Nama Samaran

Nama aku Mohd Nasrul Asyraf Bin Ariffin.. Mak ayah aku yang bagi. Bagi aku nama ni panjang sbb penat aku nak lorek Borang OMR masa exam dulu huhu. Dulu aku ckp nak tukar nama kat mak aku tukar la nama A Bin Ariffin kan pendek huhu...Ejaan Asyraf tu tricky sikit sbb banyak sgt cara ejaan nye kan ade org Ashraf

Adik aku no 2 Nama Noor Amlina Nisa Panjang jugak start no 3 -5 semua nama Nur kat belakang Adibah Nur ...Arifah Nur dan Adilah Nur. Ayah aku ckp snng masa exam nama panggil dulu sbb pangkal A.....


So balik kepada nama aku dalam family panggil Along sbb anak sulung kadang kadang mak ayah aku panggil Nasrul..Even adik aku aku tak biasakan panggil Abang tak sbb apa mcm pelik bunyinya but diorg ade panggil abg sedara aku Abang..

Bila start sekolah rendah aku sekolah ngan bapak aku so sampi habis sekolah rendah diorg panggil along sbb bapak aku panggil mcm tu...

Bila masuk sekolah menengah diorg panggil Nasrul ade cikgu panggil Asyraf...tapi bila aku jadi Ketua Dorm Asrama sekejap je masa form 1 diorg start panggil aku KD...nama ni melekat smpi aku abis Form 5....


Bila masuk Matrik kwn2 sama belaja sekolah dulu still panggil KD...


Bila masuk universiti diorg panggil Nasrul dan bila Start kerja pun panggil Nasrul....


Yang Latest Bila aku join Keje Baru ni Masa Training ade dua nama Nasrul so diorg start panggil aku Acap... Nama ni aku kurang suka sbb macam budak nakalkan huhu

So aku suka org kenali aku ngan nama Nasrul ........tapi kadang 2 ade org panggil Nazrul Huhu jenuh nak betulkan NASRUL bukan NAZRUL....


 Maksud Nama aku

MOHD (Yang Terpuji) NASRUL (Pertolongan) ASYRAF(Yang Mulia)



Hurm bila nama anak nanti kene bubuh satu perkataan je sbb nama bapak dah panjang huhuhuh




No comments:

Post a Comment