Followers

Saturday, April 16, 2016

# SESIAPA YANG BERUSAHA DIA DAPAT APA YANG DIUSAHAKAN

 i really inspired by people yang berusaha untuk berubah kepada kehidupan yang lebih baik...


Baru tengak documentari pasal Vivy Yusof kat Astro, How dia citer pasal FashionValet. Klu org kenal mungkin org kata dia anak Dato boleh la nak bukak business sendiri. tapi aku percaya dia kerja keras nak dapatkan ape yang dia ada sekarang..Same goes to Datuk Vida...Datuk Terlajak laris 




So teringin nak jadi mcm depa bukan nak dpt  jadi smpi dpt PANGKAT DATUK cukup la sekadar ade satu yang boleh buat kita happy..yang penting kene usaha...


Kalau ckp pasal usaha, pengalaman la klu betul 2 kita usaha insyallah kita dapat mcm aku dulu lepas grad keje KL syarikat biasa2 je dan lepas aku usaha gak nak keje yang lebih baik buat resume hantar semua company yang aku minat tu so skrg aku dpt ape keje yang aku nakkkan tu....Allah dah janji kan....


DAN janganlah kamu terharap-harap (ingin mendapat) limpah kurnia yang Allah telah berikan kepada sebahagian dari kamu (untuk menjadikan mereka) melebihi sebahagian yang lain (tentang harta benda, ilmu pengetahuan atau pangkat kebesaran). (Kerana telah tetap) orang-orang lelaki ada bahagian dari apa yang mereka usahakan, dan orang-orang perempuan pula ada bahagian dari apa yang mereka usahakan; (maka berusahalah kamu) dan pohonkanlah kepada Allah akan limpah kurnianya. Sesungguhnya Allah sentiasa Mengetahui akan tiap-tiap sesuatu. (an-Nisa': 32)



So nak buat business ape yek? nak buat side  income tapi pening kepala den fikir ...nasrul ni ade masalah je pening kepala fikir huhu....nak jual kek mcm gurly sgt ...huhu


Cantikkk kan .....





No comments:

Post a Comment