Followers

Friday, September 2, 2016

MOHD NASRUL ASYRAF ..Facts 10 Relationship

1st n last i might blog about this..............


               Aku seorang pendiam agak permalu. So aku bukan peramah sbb bukan aku sombong mmg aku punya sifat mmg mcm tu. Aku tak suka pun sifat ni. Aku jenis yang susah nak mulakan perbualan melainkan orang lain yang mulakan dulu. So aku mmg ambik abik masa yang lama nak rapat ngan seseorang tak kira laki atau perempuan. Tapi kalau dah kenal aku rasa semua orang boleh baik ngan aku sbb aku jenis tak kesah. kalau tak puas hati tentang sesuatu aku lebih suka berdiam diri. So aku mmg tak ada kwn yang betul2 rapat2  baik laki atau prempuan. Tapi aku ada ramai kawan yang baik ngan aku. Sepanjang aku hidup aku tak pernah ada masalah ngan sesiapa ..gaduh or atau apa2.


         So about relationship more specific on the opposite gender, yup aku kawan ngan ramai orang tapi kawan biasa-biasa. Aku mula betul-betul rapat ngan perempuan masa belaja di USM. Kitaorang rapat sebagai kawan. Aku selesa ngan dia. tapi lepas habis belaja masing2 bawak haluan masing2 dan aku lost contact ngan dia sbb HP aku hilang msa kerja kat KL. Tapi aku still ade FB dia. A few years later, dia mesej dekat FB tanya klu aku tak nak kwn dia lagi?aku jwb aku still kwn dia tapi tak leh nak kwn mcm dulu ...Sekarang dia pun dah khwin n ade anak yang comel dan nak dapat anak yang ke2..so i am happy for her

      So after abis belaja tahun 2009 aku takde la nak rapat ngan sapa2 pun sbb tengah nak stabilkan diri. So aku pun tak tahu nak rapat ngan sesiapa yang aku rasa aku suka..sampai la tahun lepas 2015 aku ade terjumpa seseorang yang aku rasa nak suka tak sengaja pun nak suka. So berdasarkan pengalaman mmg aku takde keyakinan nak cuba tanya. Tapi aku mintak adik aku tanyakan. So sempat la nak bertanyakan khabar. So sempat la kwan wlupun di whatapps. Sbelum ni jumpa tak pernah berdepan. Sampai dalam bulan 2 tahun ni dia bgtahu adik aku "kalau akak untuk dia(Aku), Allah akan gerakkan hati dia".Sbb tu aku berani melamar dia jadi isteri. 1st time aku melamar ppuan dalam hidup aku. So mmg dia tidak kata ya @ tidak ...few weeks after that dia bgtahu dia dah bgtahu hasrat aku dekat mak dia, i feel sebelah kaki hasrat n niat aku dah dimakbulkan Allah..tapi few weeks aftar that masa aku bgtahu nak datang jumpa family dia untuk kenal, dia bagtahu dia tak nak sbb dia tak dapat keyakinan nak terima aku....


Aku akui aku sedih, tapi aku tak salahkan dia, sbb aku yang datang dalam hidup dia, kalau aku boleh pilih dia, sbb ape yang dia tak boleh pilih hidup dia dan pilih apa yan dia suka...Aku salahkan diri aku yang terlalu mengharap dan terlalu focus terhadap sesuatu pekara.

Aku tau Allah balas semuanya..Allah tahu aku berubah jadi baik sebelum ini sbb perempuan, sbb aku nak doa aku jodoh dengan perempuan tu makbul. Aku balas semua sebab aku berubah bukan ikhlas sbb Allah S.W.T..Allah balas kecewanya semua pengharapan kepada manusia. Aku masih struggle nak balik ke landasan yang sepatutnya sbb lemah iman didada ni.


So sekarang aku cuba tak nak fikir halni. Sbb aku kembali tak tahu ngan sapa aku nak suka . Aku cuba merancang sebelum ini tapi Allah ada perancangan dia sendiri. So  Perancangan Allah S.W.T yang maha hebat.


Someone Send This To Me....








No comments:

Post a Comment