Followers

Sunday, January 24, 2016

Ticket Murah Ke Istanbul Skyscanner....

#sharing is caring


Original post by:mytravellicious.com

Takkan Pergi by Hyper act

#mybestsongthisweek..

Saturday, January 16, 2016

Rindu la nak bagpacker..........




Rindu sgt nak jln 2 bagpack...


last rasa bagpackers jauh januari 2014 gi korea ngan adik2...


Kerje skrg susah nak cuti lagi pun fulus pun banyak guna benda lain, klu ikutkan dlm family aku yang mula start jalan 2 tapi skrg adik aku lagi banyak tempat dia dah gi sbb aku gi tempat yang sama je 3kali...


Rasa nak buat trip ni 2016:

1)Kuala Lumpur -Dubai-Jeddah-Madinah-Kuala Lumpur

kira singgah Mekkah buat umrah sendiri, cuma yang susah nak arrange VISA sendiri, boleh je nak gi tahun ni tunggu dpt bonus  bulan 3 ni huhu sbb rindu la Mekah Sob2...singgah dubai jap holiday sana 2-3 hari selebihnya gi Mekah & Madinah. Total 1  minggu ...

or

2) Join adik aku gi Jepun bulan 9....Turun Tokyo Balik Osaka, aku ade ticket ke Jepun Bulan 2 ni tapi mcm burn je sbb duit sengkek (Trip ke 2 jepun yang burn setahun tu beli tic)

or

3) Ramadan dekat negara orang Xian ke Hongkong ke sbb nak merasa solat terawikh n bebuka dekat negara selain malaysia...(Aku dah merasa mekah n madinah tahun lepas)

or

4)Jalan dekat2 je;

   a)Bandung...b)Krabi..c) boleh tolong listkan tempat yang dekat n murah




Wishlist travel mcm sebelum ni la
     a) Mybe aku ke india 2017 adik grad 
     b) Teringin nak buat europe trip but mybe pecah dua uk n europe asing 2 pegi
     c) Teringin nak gi salvabard n tengak aurora
     d) Explore negara2 Balkan
     c) Turkey


Tapi yang paling penting mesti kene ada duit la tersepit ni duit nak simpan nak kene simpan tapi jln2 nakbantai gak.

last2 klu sengkek sgt 2016 ni aku gi jln 2 Malaysia  maksud gi panjat kinabalu ke takppun gi Serawak salah satu negeri kat malaysia yang aku tak pernah gi lagi huhu...........



Bilala nak dpt travel patner yang boleh tong2 duit simpan gi sama 2 jln2, yang tak kesah tido bilik hostel not hotel yang ade tilam untuk tido je, yang boleh naik airasia je, yang sanggup bwk bekalan makan dari umah n tolong masakkan ..

Takpe kita upah tolong bawakkan separuh bagpackers awk...huhu yang penting mestila F kan takkan M lak & yang penting halal...haha