Followers

Sunday, April 24, 2016

#RINDU



ALLAHUAKHBAR SESUNGGUHNYA AKU RINDU ...........








#going for holidays for a week

Huhu tak sabar nak start cuti esk .........

nak cuti seminggu start lusa, actually adik aku no 2 weeding.....tak sabar nak jumpa adik beradik...yela susah sgt nak jumpa semua sekarang semua duk jauh2. lepas ni tinggal 3 + aku sorg la klu nak hangout.sbb yang  no 2 nak khwin lepas ni kene ikut suami dia la huhuhu.... 1st anak untuk ayah n mak aku yang khwin.wlupun  rumah aku dah biase buat kenduri khwin sbb adik mak aku 2 org khwin kat rumah aku. tapi ni mybe different sikit kot anak sendiri khwin.......



Petang esk flight gi KL
Ambik adik aku kat balik dari India (excited sbb aku kurus sikit dari last dia jumpa aku hahah nak tgk sapa lagi berisi  huhu)

Ikut mak aku ambik adik abis matrik kat londang (extually tolong drive kete)

Balik Kampung Settle few thing (my personal keje..tgk rumah...rumah baru huhuh)

Majlis Khwin (30 Mei 2016)- Jumpa sedara mara la..untung adik aku byk sedara mara sponser bagi goodies bag la...makanan la...

Before start balik keje 03/05/2016 ....cuti kene lupakan pasal keje n other problem baru enjoy......


Should buat Last hangout  dlm masa couple days before one down huhuhu.........






Friday, April 22, 2016

MOHD NASRUL ASYRAF ..facts 8 Nama dan Nama Samaran

Nama aku Mohd Nasrul Asyraf Bin Ariffin.. Mak ayah aku yang bagi. Bagi aku nama ni panjang sbb penat aku nak lorek Borang OMR masa exam dulu huhu. Dulu aku ckp nak tukar nama kat mak aku tukar la nama A Bin Ariffin kan pendek huhu...Ejaan Asyraf tu tricky sikit sbb banyak sgt cara ejaan nye kan ade org Ashraf

Adik aku no 2 Nama Noor Amlina Nisa Panjang jugak start no 3 -5 semua nama Nur kat belakang Adibah Nur ...Arifah Nur dan Adilah Nur. Ayah aku ckp snng masa exam nama panggil dulu sbb pangkal A.....


So balik kepada nama aku dalam family panggil Along sbb anak sulung kadang kadang mak ayah aku panggil Nasrul..Even adik aku aku tak biasakan panggil Abang tak sbb apa mcm pelik bunyinya but diorg ade panggil abg sedara aku Abang..

Bila start sekolah rendah aku sekolah ngan bapak aku so sampi habis sekolah rendah diorg panggil along sbb bapak aku panggil mcm tu...

Bila masuk sekolah menengah diorg panggil Nasrul ade cikgu panggil Asyraf...tapi bila aku jadi Ketua Dorm Asrama sekejap je masa form 1 diorg start panggil aku KD...nama ni melekat smpi aku abis Form 5....


Bila masuk Matrik kwn2 sama belaja sekolah dulu still panggil KD...


Bila masuk universiti diorg panggil Nasrul dan bila Start kerja pun panggil Nasrul....


Yang Latest Bila aku join Keje Baru ni Masa Training ade dua nama Nasrul so diorg start panggil aku Acap... Nama ni aku kurang suka sbb macam budak nakalkan huhu

So aku suka org kenali aku ngan nama Nasrul ........tapi kadang 2 ade org panggil Nazrul Huhu jenuh nak betulkan NASRUL bukan NAZRUL....


 Maksud Nama aku

MOHD (Yang Terpuji) NASRUL (Pertolongan) ASYRAF(Yang Mulia)



Hurm bila nama anak nanti kene bubuh satu perkataan je sbb nama bapak dah panjang huhuhuh




#WHY TRAVEL ALONE

ini apply kat aku n ikut padangan aku la. Tapi seriously aku tak suka travel sorg2 sbb bosan...tapi aku pernah travel sorg byk kali n paling jauh aku gi korea but sampi sana aku join group lain sekali....So sbb ape travel alone bagi aku :

1) Ade promo tic takde kwn kwn yang nak join sekali...mcm aku klu ade promo je yang aku rase attractive aku grab je nak tunggu ade org nak ikut susah nak dpt on the spot

2) Early bird ....Aku klu biase gi mana aku suka gerak seawal yang mungkin. klu mcm tempat tu jauh aku gerak betul2 lepas subuh.mcm gi hiking ke gi kluar mana2 ke sbb senang banyak benda klu gi ramai nak tunggu semua gerak mmg makan masa even klu kluar ngan family.Allhamduilah aku jenis lepas subuh mmg aku tak tido. Contoh katakan nak gi  mid valley klu kluar awal 2 senang nak parking kerete compare tu kluar tengah hari buta huhuhu..

3)Klu travel alone ko bebas nak buat aape yang ko suka n gi mana mana yang ko suka....

4) Ko jenis lone ranger ...single ....tak banyak kwn yang ni sadis (huhu)


#LOAN RUMAH APPROVAL

loan rumah dah lulus, actully lulus pun sbb gabung nama ngan ayah...klu tak tak lepas gak. so kene sedia la nak commit bayar bulan 2 almost half of my gaji huhu kene control la perbelanjaan yang boros sgt sebelum ni. Nak mencari duit deposit 10% ni huh. Hopefully insyallah berkorban skrg dimasa depan dipermudahkan...

amin....


Saturday, April 16, 2016

# SESIAPA YANG BERUSAHA DIA DAPAT APA YANG DIUSAHAKAN

 i really inspired by people yang berusaha untuk berubah kepada kehidupan yang lebih baik...


Baru tengak documentari pasal Vivy Yusof kat Astro, How dia citer pasal FashionValet. Klu org kenal mungkin org kata dia anak Dato boleh la nak bukak business sendiri. tapi aku percaya dia kerja keras nak dapatkan ape yang dia ada sekarang..Same goes to Datuk Vida...Datuk Terlajak laris 




So teringin nak jadi mcm depa bukan nak dpt  jadi smpi dpt PANGKAT DATUK cukup la sekadar ade satu yang boleh buat kita happy..yang penting kene usaha...


Kalau ckp pasal usaha, pengalaman la klu betul 2 kita usaha insyallah kita dapat mcm aku dulu lepas grad keje KL syarikat biasa2 je dan lepas aku usaha gak nak keje yang lebih baik buat resume hantar semua company yang aku minat tu so skrg aku dpt ape keje yang aku nakkkan tu....Allah dah janji kan....


DAN janganlah kamu terharap-harap (ingin mendapat) limpah kurnia yang Allah telah berikan kepada sebahagian dari kamu (untuk menjadikan mereka) melebihi sebahagian yang lain (tentang harta benda, ilmu pengetahuan atau pangkat kebesaran). (Kerana telah tetap) orang-orang lelaki ada bahagian dari apa yang mereka usahakan, dan orang-orang perempuan pula ada bahagian dari apa yang mereka usahakan; (maka berusahalah kamu) dan pohonkanlah kepada Allah akan limpah kurnianya. Sesungguhnya Allah sentiasa Mengetahui akan tiap-tiap sesuatu. (an-Nisa': 32)



So nak buat business ape yek? nak buat side  income tapi pening kepala den fikir ...nasrul ni ade masalah je pening kepala fikir huhu....nak jual kek mcm gurly sgt ...huhu


Cantikkk kan .....





Wednesday, April 13, 2016

#Rumah Idaman

Dalam Proses nak beli rumah sebagai investment dulu.....ade booking rumah dekat ipoh baru 2 masa balik kampung minggu lepas, rumah 2 tingkat harga boleh tahan mahal RM321K klu ikutkan kelayakan  loan mmg nyawa2 ikan la huhuh tapi insyallah try...ibu ckp klu ade rezeki ade amin

4Bilik 4Bilik air tu



Demi masa depan....kene korbankan sikit la duit, mybe klu dah beli rumah nak travel jauh 2 pun susah sikit, hopefully bila dah tiba masa Allah Izinkan  khwin nanti lagi murah rezeki...Allah dah janjikan.


#rumahidaman